Längdskidor Tävlingar & lopp 5 inlägg 2175 visningar

Tågskidresor för framtidens och allas skull

#1
27 september 2019 - 17:56
Gilla 
Bild uppladdad av Ellika Nyqvist Livchitz
Svenskars flygande påverkar klimatet och om vi fortsätter att flyga och leva som vi har gjort hittills, kommer miljoner människor tvingas fly till följd av översvämningar, naturkatastrofer, extrem torka, bränder och vattenbrist. 3 % av jordens befolkning flyger regelbundet och det är inte de vars existens hotas. Därför hoppas vi att fler och fler väljer att resa med tåg. Det är dessutom ett väldigt trivsamt sätt att resa på och till Schweiz går det smidigt!

På vår resa Engadin Skimaraton åker alla tåg till Schweiz. Utöver resan ingår boende på trevligt, familjeägt hotell med schyssta arbetsvillkor i den fina byn Pontresina, frukostbuffé, startavgift i loppet 42 eller 21 km - en riktig folkfest, spårkort, gratis resor med lokala bussar och tåg och fri entré till Bellavita Spa uppvärmt med termalenergi och med otroligt vacker utsikt. Vi visar dig även de vackraste områdena vi känner till i världen för längdskidåkare.

Resan går den 4-10 mars 2020. Gå in på hemsidan och inspireras. Varmt välkommen med på skidåkartåget!
www.globalrunners.se/skimaraton
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#2
28 september 2019 - 13:48
Gilla 
Väldigt trevligt lopp, och Pontresina var en trevlig by, tågresa låter cool, hur lång tid tar det?
#3
28 september 2019 - 20:53
Gilla 
Avgång från Köpenhamn 15.35. Byte i Hamburg vid åtta tiden på kvällen och sen nattåg i sovvagn till Basel med frukost som ingår och ankomst klockan 7 nästa morgon. Vidare till Pontresina via Chur och framme ca 12.30 så ett knappt dygn, utvilad och redan fylld av upplevelser från tågresan. Sedan tillkommer anslutning till Köpenhamn och hur lång tid den tar beror förstås på varifrån man börjar. Ungefär lika lång tid för hemresan.
Walker67
1947 • Växjö
#4
2 november 2019 - 23:07
Gilla 
Visst kan man ta tåget till en del skidlopp, men det är svårt att träna och tävla på skidor utan tillgång till bil speciellt som en hel del träning måste ske på konstsnöspår. Om någon märkbar minskning av CO2 skall ske bör all idrott som kräver förflyttning läggas ner inkl längdskidåkning.
Mitt motiv till att välja tåget före bilen är att man slipper den tröttande bilkörningen, dock krävs en dags extra vistelse före tävlingen om man måste åka nattåg till loppet, då man är ganska mosig efter en natt på tåget.
#5
4 november 2019 - 21:30
Gilla 
De som har varit mosiga vid ankomst är ffa de som valt att flyga på våra resor, rätt trötta på flygplatser, transfers i Sverige och utomlands, säkerhetskontroller, incheckning, osv. De som jag har åkt tåg med har sovit gott på nattåget och kommit fram pigga och fulla av upplevelser från tågresan genom Europa. Men vi kör inte något lopp dagen efter ankomst. Loppet är alibit för resan men dagarna före tävlingen åker vi skidor i superfina spår så resan innehåller mycket mer än bara själva loppet.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.